Polítiques d'Ocupació

Javi López Fernández

Javi López Fernández

Javi López Fernández

  • Membre Nat Comissió Executiva Partit dels Socialistes de Catalunya Ampliar
  • Diputat Parlament Europeu
Ampliar

11/11/1985 Madrid

Formació i activitat professional

Llicenciat en Dret per la UPF – Universitat Pompeu Fabra i Máster en "Lideratge per a la gestió política i social" a la UAB – Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professor visitant d'Història de la UE a Blanquerna - Universitat Ramon LLull i és membre del Consell del European Council on Foreign Relations (ECFR).

 

Trajectòria política i institucional

És eurodiputat des de 2014 i CoPresident de l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana des del 2019. Membre titular a la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària i a la Subcomissió de Seguretat i Defensa, suplent a la Comissió d’Afers Exteriors i Secretari General Adjunt de la Delegació socialista espanyola al Parlament Europeu.

És membre del Presidency del Partit Socialista Europeu (PES) en representació del PSOE des del 2018, on presideix el Grup de treball sobre canvi climàtic. Ha estat Secretari d’Impuls Europeu (2016-2019) i Secretari de Política Europea i Internacional (2014-2016) de la Comissió Executiva del Partit dels Socialistes de Catalunya - PSC.

Va iniciar el seu activisme polític a la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) on va ser Primer Secretari (2009-2015). També ha estat Conseller de Districte i Portaveu del Grup Socialista a Les Corts, Ajuntament de Barcelona (2011-2014).

Camps obligatoris

Termes i condicions