Polítiques d'Ocupació

El grup socialista expressa la seva solidaritat amb els treballadors i treballadores de Deliveroo

  • Actualitzat:
  • Creat:

En una reunió conjunta amb la resta de grups, el portaveu de Treball, Pol Gibert, ha denunciat la gravetat de la situació que viuen els seus treballadors i treballadores i la voluntat de coordinar accions al Parlament de Catalunya per trobar-hi solucions

Els repartidors de l’empresa Deliveroo, coneguda per l’entrega de comandes a domicili i exemple de precarització, han estat rebuts pels membres de la comissió de Treball del Parlament.

La reunió s’ha fet després de diverses jornades de vaga i concentracions de protesta, en què els treballadors denuncien la seva contractació irregular en forma de falsos autònoms, quan realment haurien de ser assalariats de la companyia. A més, recentment s’han notificat que es prescindeix dels serveis d’alguns dels participants en les accions de protesta, mentre es contracten treballadors d’altres plataformes similars per substituir-los.

"Estem davant de la pitjor cara de la nova economia, en què les empreses externalitzen els costos fins al nivell de no tenir pràcticament cap treballador en plantilla", ha lamentat Gibert. Segons el diputat socialista, "les empreses utilitzen eufemismes com 'col·laboració' en comptes de 'contractació', o 'pagament per servei' en comptes de 'salari' per no assumir els drets que haurien de tenir els seus propis treballadors/es, i seguir explotant i devaluant les condicions laborals".

El grup socialista ha contactat amb aquest col·lectiu, símbol de la precarietat que viuen milers de persones al mercat de treball, per recolzar unes condicions laboral dignes i adequades al treball que es realitza. “Hem arribat al punt que els treballadors no lluiten per aconseguir millores salarials o més dies de vacances, simplement ho fan perqruè la llei es compleixi i no els explotin”, ha alertat Gibert.

A la reunió mantinguda s’ha acordat dur a terme diferents accions de recolzament als treballadors i treballadores de Deliveroo, així com demanar explicacions a l’empresa i fiscalitzar al Departament de Treball en la seva actuació.