Polítiques d'Ocupació

En conflictes i catàstrofes, protegim als nens del treball infantil

  • Actualitzat:
  • Creat:

12 de juny Dia mundial contra el treball infantil

* Font: Organització Internacional del Treball 

 

Al món, més d'1,5 bilions de persones viuen en països afectats per conflictes, violència o que es troben en situació de fragilitat. Al mateix temps, cada any, al voltant de 200 milions de persones es veuen afectades per catàstrofes naturals. Un terç dels quals són nens. Una proporció important dels 168 milions de nens víctimes del treball infantil viuen en zones afectades per conflictes i catàstrofes. Aquest any, el Dia mundial contra el treball infantil se centrarà en l'impacte dels conflictes i catàstrofes en el treball infantil.

Els conflictes i catàstrofes tenen un impacte devastador en la vida de les persones; maten, mutilen i lesionen a les persones i els obliguen a fugir de les seves llars, destrueixen els seus mitjans de subsistència, els fan caure en la pobresa i el gana, i els atrapen en situacions en les quals els seus drets humans fonamentals són violats. Els nens solen ser les primeres víctimes d'aquestes situacions, quan les escoles són destruïdes i els serveis bàsics són interromputs. Molts nens són desplaçats o refugiats en altres països, i són particularment vulnerables a la tracta i al treball infantil. Milions de nens es troben en situació de treball infantil com a resultat de les situacions de conflictes i catàstrofes.

Els nens han d'estar protegits dels riscos. El treball infantil és una violació dels drets humans dels nens, un fre significant al treball decent sostenible per al desenvolupament i una taca en la història de la humanitat. La seva eliminació és una prioritat mundial i mundialment acordada, i hauria de considerar-se com una prioritat en les respostes humanitàries i durant els processos de reconstrucció i recuperació. A través de la meta 8.7 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la comunitat internacional s'ha compromès a eliminar totes les formes de treball infantil per 2025. Aquesta meta només pot aconseguir-se si no es deixa enrere a cap nen en la lluita contra el treball infantil, independentment del difícils i complexes que siguin les circumstàncies.

Mentre que el món s'esforça per aconseguir l'eliminació del treball infantil per 2025, unim les nostres forces en aquest Dia mundial per acabar amb el treball infantil a les zones afectades per conflictes i catàstrofes.