Polítiques d'Ocupació

La inacceptable i creixent desigualtat social està posant en perill les nostres democràcies i danyant la nostra economia

  • Javi López
  • Actualitzat:
  • Creat:

Javi López ha intervingut en el ple del Parlament Europeu d'Estrasburg en el debat "Les conseqüències de l'augment de les desigualtats socioeconòmiques per als ciutadans europeus"

En paraules de l'eurodiputat socialista "les desigualtats no només ens interpel·len en termes ètics o socials, sinó que avui estan soscavant les nostres democràcies, posant en risc el nostre ordre liberal internacional així com la integració europea, i danyant el nostre potencial creixement econòmic".
 
A la sessió plenària d'avui Javi López ha afegit al respecte que "la Unió Europea necessita un full de ruta clar i ambicios contra les desigualtats que abordi de forma integral els canvis en el mercat laboral i el món del treball, les ineficiències de l'Estat del benestar, el desafiament de la digitalització i l'automatització, la distribució desigual dels beneficis generats pel comerç internacional, la desigualtat de gènere, fent especial atenció a la bretxa salarial i la coordinació de polítiques fiscals".
 
El debat que s'ha plantejat avui sobre les desigualtats no és nou, però però ha recuperat en els últims anys protagonisme acadèmic, polític i mediàtic. El recent informe publicat per Oxfam sobre l'evolució de la desigualtat i els seus efectes sobre la cohesió social i la igualtat d'oportunitats és un exemple, com ho és també el fet que recentment el World Economic Forum celebrat a Davos ho hagi tractat com a prioritat.
 
"El que havia fet únic a aquest continent, Europa, era la seva economia social de mercat, que és a dir, reconciliar progrés, democràcia i creixement. I el Pilar Europeu de drets socials és la nostra eina per donar cos a l'ànima d'Europa", ha recordat López.
  
Referent a aquesta qüestió, l'eurodiputat del PSC ha insistit que “el Grup S&D té una llarga i sòlida trajectòria en la lluita contra les desigualtats”, com ho demostra l’informe López Combatre les desigualtats com una palanca per impulsar la creació d'ocupació i el creixement, presentat i aprovat amb èxit pel Parlament Europeu el desembre passat.

Paraules clau: