Polítiques d'Ocupació

Meritxell Batet: “Sigui per falta d'idees o per falta de voluntat, el Govern de l’Estat no ha fet res per millorar la racionalització horària”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Recorda que “la racionalització d'horaris és un element fonamental per parlar de jornades laborals decents i dignes”

Meritxell Batet
Meritxell Batet

La coordinadora dels diputats i diputades del PSC i portaveu adjunta del Grup Socialista al Congrés, Meritxell Batet, ha denunciat aquest matí que el Govern de l’Estat “no ha fet res” per millorar la racionalització horària, tot i que fa quatre mesos van anunciar mesurades perquè l'horari i la jornada laboral es generalitzessin i els treballadors poguessin sortir a les 6 de la tarda. “No hi ha hagut res més, ni tan sols el compliment de mandats aprovats per aquesta cambra”, ha criticat la diputada.

Durant la pregunta que ha dirigit a la titular d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, Batet ha explicat que hi ha moltes mesures “que afecten econòmicament a l'augment de la productivitat i a l'estalvi energètic, a millorar la qualitat de vida de les persones i reduir els accidents laborals, i democràticament avançar en la millora i la igualtat efectiva entre dones i homes”.

“No veiem que el seu govern hagi fet res en aquests 150 dies. “No sé si és per falta d'idees o per falta de voluntat”, ha insistit. Sobre les idees, la diputada ha recordat algunes de les mesures proposades pels socialistes, com a canvis en la fiscalitat, conciliació dels autònoms, universalitzar l'escola pública de 0 a 3 anys, els horaris escolars, els horaris televisius de RTVE, acords amb les Comunitats Autònomes, el diàleg social amb sindicats i empresaris, o el Plan Concilia aprovat l'any 2005 pel Govern de Zapatero.

Batet ha recordat que el Grup Socialista “comparteix la preocupació per l'ocupació”, però ha insistit que des de l'oposició socialista “s'ha proposat més que des del Govern en aquests 150 dies” que porta el PP en l'Executiu. En aquest sentit, ha assenyalat, “la racionalització d'horaris és un element fonamental per parlar de jornades laborals decents i dignes”, per la qual cosa no es poden quedar en “anuncis grandiloquënts”. “Moltes lleis, molts acords, molts canvis que cal cal abordar per aconseguir la racionalització d'horaris, un autèntic canvi estructural que milloraria la vida de milions de persones”, ha conclòs.

Paraules clau: