Polítiques d'Ocupació

“Pagar més sou en funció de l'alçada o altres criteris físics és una discriminació il·legal cap a les dones”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Pol Gibert i Beatriz Silva porten al Parlament els criteris del MWC per a la contractació d’hostesses

Els diputats socialistes Beatriz Silva i Pol Gibert han registrat una bateria de preguntes al Parlament en saber-se que l’alçada de les hostesses és un criteri per a millorar el seu salari al Mobile World Congress. “Després de la flagrant discriminació al torneig Godó, crèiem que alguna cosa havia canviat. Però ara hem de tornar a denunciar un nou episodi de discriminació, avui se celebra al dia de la igualtat salarial”, han dit.

 

La diputada Beatriz Silva ha afirmat que “cal recordar que pagar més sou en funció de l'alçada o altres criteris físics és una discriminació il·legal cap a les dones. Creiem que aquest tipus de pràctiques de contractació contravé el principi de consecució d’un model de relacions entre persones igualitari i volem saber quines mesures o actuacions s’estan desenvolupant per posar fi a aquest tipus de pràctiques discriminatòries”.

 

“Volem saber també si s'ha complert amb la responsabilitat de redactar un Pla d'acció de suport a les empreses destinat al foment de la igualtat de tracte i d'oportunitats de dones i homes en el treball, tal i com estableix la Llei 17/2015 Finalment, hem preguntat si es té previst interposar mesures de sanció a aquestes empreses per tal de posar fi a aquest tipus de pràctiques discriminatòries. De debò l'alçada és un requisit necessari per a exercir aquesta feina? Sembla que no”, ha conclòs.

 

Pol Gibert ha assenyalat que “pagar segons l’alçada no pot ser tolerat com una pràctica de remuneració” i ha anunciat que, quan hi hagi constituït un nou Govern, els socialistes plantejaran accions parlamentàries per evitar que situacions com aquesta es tornin a produir. “Hem de vetllar i vetllarem perquè el futur Govern impedeixi aquest tipus de pràctiques i assolir una igualtat salarial efectiva, sense discriminació de gènere”, ha indicat.

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: