Polítiques d'Ocupació

PSC-Units aconsegueix aprovar mesures per millorar les condicions de les cambreres de pis

  • Actualitzat:
  • Creat:

La proposta socialista insta el Govern a arribar a un pacte urgent per garantir les condicions de seguretat i de salut laboral de les cambreres de pis

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí una proposta de resolució presentada pel grup Socialistes i Units per Avançar en la que s'insta el Govern a impulsar un acord entre patronals i sindicats per arribar a un pacte urgent que limiti les unitats màximes de càrrega de feina per a les cambreres de pis, per garantir les condicions de seguretat i de salut laboral adequades, així com exigir responsabilitats en matèria preventiva a les empreses on té lloc la realització de treball. Una proposta que pel diputat socialista Pol Gibert, "arriba un any tard" pel temps que ha trigat a veure's en comissió, i que espera que "serveixi per aplicar mesures i no arribar tard al 2020".

Gibert ha explicat que en el temps que s'ha trigat fins a debatre la proposta, motivada arrel de les condicions de treball que van patir les cambreres de pis als mesos d'estiu de 2018, s'ha avançat en alguns temes, com per exemple l'augment del salari mínim per part del President Sánchez, però ha denunciat que el govern de la Generalitat "sembla que no tingui cap mena d'interès per fer res". En aquest sentit, el diputat socialista ha destacat que són fins a 15.000 les cambreres de pis que pateixen "sous irrisoris i condicions de treball totalment inacceptables". Per això espera, que amb l'aprovació d'aquesta proposta, es comenci a treballar per tal d'atacar aquesta explotació.

Paraules clau: