Polítiques d'Ocupació

Meritxell Batet, al Govern del PP: “Deixin d'enganyar i d'enganyar-se i presentin mesures efectives per acabar amb la bretxa salarial”

  • Actualizado:
  • Creado:

La diputada del PSC recorda que les dones cobren un 29% menys que els homes, percentatge que s'eleva a un 37% en el cas de les pensions

Meritxell Batet, durant la seva intervenció
Meritxell Batet, durant la seva intervenció

La coordinadora dels diputats i les diputades del PSC al Congrés i portaveu adjunta del Grup Socialista, Meritxell Batet, ha demanat al Govern del PP que “deixi d'enganyar i d'enganyar-se i presenti mesures per acabar amb la bretxa salarial”, perquè fins ara no ha presentat ni una sola mesura efectiva per arreglar aquesta situació en què es troben les dones. “Amb la seva reforma laboral, les dones tenen els pitjors contractes i els pitjors salaris d'aquest país”, ha recordat la diputada, que ha retret a la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, que per rebatre la realitat usi els nombres absoluts de treballadores. “No ens torni a dir que és quan hi ha més dones treballant, és que ara és quan hi ha més població”, ha constatat.

En la pregunta que ha dirigit a Báñez durant la sessió de control al Govern al Congrés, Batet ha afirmat que la reforma laboral del PP “compleix sis anys i no superaria ni un control de qualitat: tots els indicadors de l’EPA són pitjors per a les dones que per als homes, la taxa de temporalitat és la més alta de la UE, l'ocupació parcial involuntària arriba fins al 60% (mentre a Europa és del 26%) i la bretxa salarial no para de créixer segons tots els informes”. L'últim, un informe dels tècnics d'Hisenda que indica que les dones “cobren un 29% menys que els homes, percentatge que s'eleva fins a un 37% en el cas de les pensions”.

La reforma laboral ha provocat que moltes dones hagin desistit de la cerca d'un treball, “perquè s'han perdut tants drets pel camí, les condicions són tan nefastes, que moltes han arribat a la conclusió que treballar implica perdre diners”. “No ens podem rendir davant aquesta realitat”, ha dit Batet, que ha insistit que “per elles, per la seva dignitat, per les seves vides, per tornar a conquistar els seus drets perduts, no deixarem de reclamar un nou Estatut dels Treballadors, un pacte de rendes i la derogació de la reforma laboral”. “Els ho devem, i vostè, com a ministra, els ho deu”, ha conclòs.

*Sadjunten les intervencions de Meritxell Batet avui al Ple

Ficheros adjuntos:

Palabras clave: